Lysmeditationsgudstjeneste i Beldringe Kirke

Broderfællesskabet i Taizé blev begyndt af Broder Roger i 1940, som forblev dets prior indtil sin død i 2005. Kommunitetet består i dag af omkring hundrede brødre fra mange forskellige lande, med katolske og forskellige protestantiske baggrunde. I hjertet af brødrenes liv er bønnen: Tre gang om dagen samles de i den store Forsoningskirke til bøn. Mange unge mennesker fra hele verden besøger Taizé for at deltage i de internationale møder med andre unge. De kommer som regel en uge ad gangen; typisk fra marts til november og specielt under sommeren, hvor der er op mod 500 samlet - hver eneste uge!

Brødrene velkommer mennesker fra mange forskellige baggrunde og kulturer. Enkle mediative sange / bønner og bibelvers synges og læses op forskellige sprog under bønnen. På denne måde kan alle genkende og forstå noget. Siden Broder Rogers død har Broder Alois været prior for kommunitetet. Broder Roger valgte ham som sin efterfølger otte år før sin død.

I Beldringe Kirke har vi siden september 2012, og efter en længere pause, igen haft regelmæssige meditationsgudstjenester med Taizésang. Inspirationen har sognepræst Søren Schiøler Linck bragt med sig hjem fra sin rejse til Taizé i sommeren 2012 samt sommeren 2013. 

Mange mennesker længes i dag efter fred, ro og stilhed, så de fornemmer kontakt med noget, som er større, som kan inspirere, trøste og hjælpe. Vi synger sammen, beder og går ind i stilhed, hvor verden kan åbne sig.

I Taizé-klosteret formår man at lade det åndelige i kristendommen overskygge andre ting, så troens erfaring fylder mere end det ydre udtryk, f.eks. dogmer. Troen opleves i hjertet. Derfor besøges Taizé årligt af over 100.000 gæster i kortere eller længere tid, hvor de deltager i de daglige andagteer og møder med sang, bøn, bibellæsning og refleksioner. Det er den ro og stilhed, som lever i Taizé, som vi forsøger at skabe i de smukke rammer, Beldringe Kirke giver os. Vi har oplevet, at det kan lykkes. 

Hvis du har brug for det kan du komme til en lille introduktion i graverboligen kl. 16.15 hvor vi giver information om selve Taizé meditationsgudstjeneste og du kan stille spørgsmål. Alle er velkommen!

   Taizégudstjeneste